Biografie

Mart Hoogkamer 

Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent 2016 maakt Mart Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Mart is nog jong, geboren in 1998, maar de warme klank van zijn stem verraadt zijn jarenlange ervaring met het levenslied. Zijn authentieke optredens in de talentshow blijven niet onopgemerkt in de media en met het nummer Liefde van Willy Alberti raakt hij de harten van velen. 

Niet alleen door de jury, maar ook door de familie Alberti zelf wordt Mart de nieuwe Willy Alberti genoemd. Dat leidt tot een bijzondere samenwerking: in september 2016 brengt hij samen met Willeke Alberti de single Lachen, Beetje Huilen uit. Uiteindelijk wordt Mart tweede bij Holland’s Got Talent en dat blijkt de start van een prachtige carrière. 

In februari 2017 brengt Mart zijn eerste solosingle In Mijn Droom uit, geschreven door Bram Koning en Hans Aalbers. In de zomer die volgt, zet hij met het vrolijke nummer Lekker Leven elke Nederlandse enclave op de Spaanse Costa Brava op zijn kop. Dat levert hem bovendien een #10-notering op in het Sterren.nl Jaaroverzicht van 2017. Mart treedt dat jaar onder meer op tijdens Muziekfeest op het Plein en Dutch Valley en hij wordt als Grootste Talent genomineerd voor een BUMA NL Award. Eind 2017 gaat Mart samen met Willeke Alberti op theatertour.In het voorjaar van 2018 doet Mart mee aan het tv programma 4de Topper gezocht waar hij als tweede eindigde. De jury was heel lovend over de jonge zanger en beloofde hem een gouden toekomst. Als prijs zag Mart zijn droom uitkomen, hij mocht nl optreden in de Arena tijdens de Toppers concerten. Datzelfde jaar kwam ook het debuutalbum van Mart uit. Februari 2019 was Mart wederom gastartiest tijdens de jubileumconcerten van Willeke Alberti in het AFAS theater in Scheveningen.

Deze zelfde maand stapte Mart over van platenmaatschappij Sony naar NRGY Music van Tom Peters. Mijn Liefste Mama is de eerste single die op dat label verschijnt en is tevens het eerste zelfgeschreven nummer van Mart. Ik kan je Niet vergeten is de opvolger en wordt een knaller van een hit. 2020 start helaas al snel met de Corona crisis waardoor het optreedlandschap volledig instort. Gelukkig weet Mart het publiek nog wel een beetje op te vrolijken met zijn nieuwste single ‘jij bent gemaakt voor mij’  

Op 9 augustus 2020 heeftl Mart geschiedenis geschreven en wereldwijd viraal gegaan met zijn vertolking van "uncained melody” vanaf het Spaanse strand dit filmpje is inmiddels 80 miljoen keer bekeken.

Hierna werd besloten een Live Stream Concert “Sweet Memories” te geven vanuit een lege schouwburg in Leiden, hier keken duizenden mensen naar. 

Nog voor de Corona pandemie begon waren we op een zelf georganiseerd schrijfkamp geweest met Lange Frans en een aantal andere rappers en tekstschrijvers, op dit schrijfkamp is de Monsterhit “Ik ga zwemmen” geboren. 

Rond Juli 2021 ging de Lockdown er weer vanaf in Nederland en besloten wij “Ik ga zwemmen” uit te brengen, wat er toen gebeurde is inmiddels bij iedereen bekend alle records werden verbroken van Spotify tot de Nederlandse Top 40. 

In Februari 2022 kwam de samenwerking met Donnie uit “Ik ben nog lang niet moe” uit, deze belandde in de Nederlandse Top 40 en is inmiddels goud. 

8 en 9 April 2022 kreeg Mart het voor elkaar om Ahoy Rotterdam 2 keer uit te verkopen en vervolgens kon hij op 11 April z’n eerste EDISON ophalen. 

Tevens mocht Mart niet lang daarna 2 BUMA awards in ontvangst nemen voor Meest Succesvolle kroegen hit ‘Bieber van de Kroeg’ en Beste Liveshow. 

In september 2022 start Mart voor het eerst met zijn eigen theatershow Met een Lach en een Traan. Samen met live band toert Mart door heel theater Nederland om zijn fans te vermaken met een avondvolle show. 

Al zolang Mart zich kan herinneren is hij grote fan van Bassie en Adriaan.  De Spaanse Zon was één van de favoriete nummers van het duo en in januari 2023 nam Mart dit nummer op met de titel In Spanje. 

Voor het tweede jaar staat Mart op 15 april 2023 in een uitverkocht AHOY en krijgt enkele dagen later wederom een Edison voor de categorie Hollands overhandigd 

Zingen zit hem in het bloed. Mart Hoogkamer senior deed in zijn jonge jaren ook mee aan een talentenjacht en bracht daarna een cover uit van de hit Wij Blijven Vrienden. Geïnspireerd door zijn muzikale vader, begon Mart al op zesjarige leeftijd met zingen op feesten en partijen. Op zijn tiende stond hij in het Gelredome, waar hij met Gordon en René Froger zong in de finale van Kinderen zingen met sterren. Dan al heeft Mart een voorkeur voor de levensliederen van Willy Alberti en André Hazes, volkshelden die hij ook daarna regelmatig zal eren met zijn repertoire.